2009/02/16

Everton 3 - 1 Aston Villa


Maçın gidişatını Aston Villa yedekleriyle Everton yedeklerinin farkı belirledi demek sanırım çok da yanlış olmaz. Bilindik eksiklerin dışında, Everton'da Fellaini (aslında o da bilindik eksik sayılabilir) yerine Rodwell ve Jo yerine Anichebe; Villa'da da Barry yerine Sidwell başladı. Everton orta sahası yine harika işledi. Maç seyir zevki açısından üst düzeydeydi, ancak oyun beklenildiği kadar çift taraflı olmadı. Skor 2-1'ken, Everton'ın iyice yaslandığında yine Cahill, yine maçı bitiren golü attı. Sidwell sezon başından beri çok zayıf gözüküyor, bugün de iyi değildi. Reo-coker'ın bir an önce dönmesi gerek. Petrov'un 90 dakika kalabilmiş olması mucize. İlk golde Rodwell'e şükretsin, elle çıkardığı pozisyonun devamında gol oldu. Ve sonra direk kırmızı görebileceği ve ikinci sarıdan atılabileceği pozisyonlar vardı. Ama her şey bir yana, Barry cezalıyken daha başka, daha ekstra oynadı.

Villa için temel sorun defans-orta saha-forvet kopukluğuydu. Everton orta sahası zaten hareketli, zor hedef; bunun üzerine Sidwell-Petrov orta alanı ve Carew'le başlanınca, rakip oyunu istediği gibi yönlendirdi. Maçın ilk yarısı 1-1 bitse, ikinci yarıda Carew değişikliği biraz daha denge getirebilirdi; ama hocanın eli mahkum, skor 2-1 ve Barry, Reo-coker yokken kimi alacaksın? Kadro en sonunda O'Neill'a rotasyon fırsatı tanıyacak seviyeye geldi demiştim daha önce, bu doğru, ama bir başka sorun, rotasyonun arkası çok zayıf. İkincil adamların eksikliğinde, üçüncü adamlar oyuna girecek nitelikte değiller. (bkz: Guzan, Harewood, Delfouneso, Salifou, Shorey, Albrighton, Lowry.) Mesela Osbourne, hemen her maç ilk 18'te, ama bırakın kaç maç, kaç dakika oynadı bilmiyorum. İkincil adamlarla birinciller arası fazla boşluk yok, ama üçüncüller de bu iki gruptan çok uzakta. Dolayısıyla bir rotasyondan bahsedilebilir ama kadro derinliği var demek doğru olmayacaktır.

Everton, her şeye rağmen yine büyük keyif verdi. 2-3 haftadır iyice yerleşti; biraz daha şanslı olsalar bugün Aston Villa'nın bulunduğu yerde olabilirdi bu takım. UEFA'da Liege, kupada Liverpool ve hiç bitmeyen sakatlıklar... Moyes'a çok büyük alkış. An itibariyle kupa için Chelsea'den daha büyük favori konumundalar. Nispeten tutuk geçen Liverpool maçlarından sonra, Arteta'dan ve ayrıca gençlerden Rodwell'den de harika bir maç geldi. Bir alkış da onlara.

***

Bu yazıyla ne alaka kim bilir, bunlar da kupa 2 için tahminlerim.

PSG - Wolfsburg
København - Man. City

NEC - Hamburg

Sampdoria - Metalist
Braga - Standard
Aston Villa - CSKA Moskova (gönüller tabii ki Villa'dan yana)
Lech - Udinese
Olympiacos - St Etienne
Fiorentina - Ajax
AaB - Deportivo
Bremen - Milan
Bordeaux - Galatasaray (aynı şey bu eşleşme için de geçerli)
Dynamo Kyiv - Valencia
Zenit - Stuttgart
Marseille - Twente
Shakhtar - Tottenham

Hiç yorum yok: