2008/09/02

Keegan Şakası


Tanrı 'Renksiz takım olmaz' demeye getiriyor. Siyah-beyaz formalı takımlar hep bir garip, Juventus'tan tutun Beşiktaş'a, onu bırakın Newcastle'a. Corluka transferine yorumum Tottenham transferi olmuştu, buna yorumum, Newcastle hamlesi. Eğer karakteristik özelliklerini göstermeye devam ederlerse, takımın başına Dennis Wise geçecek; takım son 4'te kalınca Ocak ayında kovulacak, sonra takımın başına Mancini gelecek, üç maç kazanıp yönetimin onayını alacak ve planlar gelecek sene için yapılmaya başlanacaktır. Futbolu anlatan bir film çekilirken -Gol- adı geçen bir takımın düştüğü durum ne yazık ki bu.

Fakat işin garipliği, Newcastle'ın Newcastle hamlesi yapmasında değil. Bu sezon her zamankinin aksine; büyük hedefler olmadan, kadro genel olarak korunarak, istikrar sağlanarak başlanmıştı. United deplasmanında bir puanı koparmışsın daha ne ister taraftar? Onu geçtim, sahada sadece adları gezen adamlar dönemi geçmiş gözüküyor. Takım savunma yapmayı öğrenmiş. İnsanlar umutlanmaya başlıyor. O zaman Keegan'ın ayrılma nedeni nedir diye sormak lazım. Transfer yapılmaması, Owen'la imzalanmaması, Milner'ın tutulmamasıymış! Dıdısının dıdısı. Yahu gören, takımın çok büyük hedefleri olduğu ve transfer yapılmadığından bu hedeflerden koptuğunu, teknik direktörün de kendini haklı çıkartmaya çalıştığını sanır! Çok büyük sorunlar değil ki bunlar! Triplere girmesine neden olan adama, Milner'a 12 milyon £ verilmiş, e satılmasın mı?!

Yönetimle çokça ters düşüyordu. Durum böyle olunca Mike Ashley aman tutayım girişiminde bulunmadı. Newcastle United taraftarı olmak çok sancılı olsa gerek.
The real culprit for the latest fiasco to engulf St James's Park is not Kevin Keegan, but owner Mike Ashley.

Edit: Newcastle şaka yapmış!
Newcastle deny manager Kevin Keegan has been sacked

Hiç yorum yok: