2009/08/07

West Ham United


Şartlar onlar lehine gelişirse Everton'ın, Aston Villa'nın hemen altında yer alabilecek bir oluşuma; bunu sağlayabilecek kenar yönetimine, futbolcu kadrosuna ve altyapıya sahip West Ham United. Geçen sene Fulham'ın sezon sonundaki sırası ve Aston Villa'nın 2009'a girerken bulunduğu yer, kendi başarılarıyla beraber rakip takımların nispeten zayıf kalışının ortak bir sonucuydu. West Ham'ın geçen seneki rakiplerinin üzerine bu sene bir de Bruce'un Sunderland'i katıldı ve diğerleri güçlerini korumayı gayet de bildiler, hatta bir tanesi, Manchester City, belki o gruptan koptu bile. Alttan Big Sam'in Blackburn'ü ve kendi halinde takım Bolton da birer tehdit. Herhangi bir sırada bitirebilirler, bu sene ligin orta sıraları çok karışık.

İlk 11 olarak olmasa da kadronun genel kalitesi ve geniş oluşu açıkları kapatıyor. Oturmuş, belli oyun düzeni olan bir takım West Ham; topa sahip olma oranları gayet iyi, iyi top çeviriyor, iyi pas yapıyorlar; ama sorunları gol atmada. Geçen sene Tristan ve Di Michele alınmıştı ve istenen katkıyı verdiler; bu sene yine memleketini tercih etti Zola ve yine kiralık olarak Luis Jimenez'i kadroya kattı. Çok dengeli bir takım bir kere West Ham United, defansı-orta sahası-forveti aynı ölçüde iyi, zira hücumu ve savunmayı da benzer oranda iyi yapıyorlar; ama takımın yapısı gereği çarkı döndüren belli oyuncular ve bunların yanında farklı roller biçilmiş, değişken oyunculardan oluşuyor takım. Kadro genişliği buna olanak sağlıyor; Aston Villa, veya dengeli yapısı olarak bu takıma çok benzeyen Fulham, ilk 11'leri üzerinden bir oyun karakteri geliştiriyor, West Ham daha farklı. Bu iki takım için ilk 11, ve bunların yerini dolduran, bunların rollerini paylaşan oyunculardan oluşan bir yapıdan bahsedilebilir; Zola-Clarke'ın takımıysa her birine birer rol biçilmiş oyunculardan oluşuyor. Luis Jimenez, eğer oynayabilecek durumdaysa Kieron Dyer gibi oyuncular var; bir de altyapı ürünü olanlar: Jack Collison, Junior Stanislas, James Tomkins. Boa Morte yeni yıla kadar yok, böylece Stanislas için çok iyi bir fırsat doğuyor. Jack Collison'ın Manchester United karşısındaki pas performansı aşağıda.



Her sene Galatasaray'a gelen Lucas Neill takımdan ayrıldı ve sağ bek oynayacak bir tek Jonathan Spector kaldı. Futboldan soğuyan adam Faubert ve Behrami de orada oynayabilir ama bu şekilde kullanılacaklarını sanmıyorum. Şu anda sadece forvet arayışı var diye biliyorum, Toni kiralık olarak kadroya katılacak, sanırım her sene kiralık oyunculardan 10 gol katkısı alınacak bu şekilde ve daha önce de Mancini için girişimler vardı. İtalyadan bir hücum elemanı gelecek ve transfer kapanacak. Gerekirse yeni yılda bir transfer daha yapılabilir, bir sağ bek transferi. Dediğim gibi, çok oturmuş ve dengeli bir kadroları var. Kale Robert Green gibi çok klas bir kaleciye emanet, ben çok beğenirim bir de penaltı kurtarır Robert Green. Afrika kökenli Fransa çıkışlı oyuncular Premiership'e iyi uyum sağladılar; Herita Ilunga kiralık sezondan sonra 4 yıllık kontratı kaptı, bir başkası Bassong Woodgate-King-Dawson'ı yedeklemeye gitti ki çok çok doğru bir hamle ve Fortune da Mowbray'in peşinde Celtic'e katıldı. Kıta ötesinden tanınmayan oyuncular getirme veya Fransa'da oyuncu tarama artabilir de, bu sene iyi sonuç verdi. West Ham'a dönersek, Spector'ın ortalarına hayranım ben, hani Beckham'ın ortalarına hayran oluyor ya insan, onun gibi. Mesela Konfederasyon Kupası finalinde Dempsey'e açtığı orta, tam isabet olmasından bahsetmiyorum, topun süzülüşü, gidişi falan harika. Benim hayran olduğum o, yoksa çok daha iyi orta açan oyuncular tabi var. En son transfer gereken bölge orta sahanın ortası; diğer üçünden farklı özelliklere sahip, daha ofansif ve hızlı Dyer gibi çok iyi bir alternatif, Collison gibi ne kadar oynarsa kâr olacak bir genç, Hammer of the Year Scott Parker, şu anda ilk 11in bankosu ve ilerleyen dönemde bundan da çok daha iyi olacak Noble'dan oluşan 4 kişilik bir rotasyon var. Dean Ashton'dan artık çok şeyler beklenmiyor, yani Linderoth'a nasıl bakılıyorsa, ona da o şekilde bakılıyor; eğer bu sene toparlanabilirse seneye bir kez daha forvet kiralamak zorunda kalmayacaktır Zola. Ashton 10 golün altına düşmez, 15 gol de atar. 1 yıl yaşlanacak Savio-Cole-Ashton-dördüncü forvet gayet iyi gözüküyor. Aston Villa'dan sonra sevdiğim başka iki takım daha vardır aslında, bunlardan biri Arsenal, diğeri de West Ham.

West Ham United on edge as owner Stramur meets creditors
West Ham's future in fresh doubt

Hiç yorum yok: