2008/07/11

Baş Ağrısı


Hayal edin... Futbolcusunuz... Son iki senenin Premier League şampiyonusunuz, son şampiyonlar ligi kupasını kaldırmışınız, sezonu bir kanat oyuncusu için inanılmaz bir rakam olan 42 golle tamamlamışınız, yine son iki sezonun İngiltere'de Yılın Oyuncusu ödülünü almışsınız ve 2008 Ballon D'or ödülünü almak için en büyük adaysınız. Bu durumda yapacağın en son şey ne olur? Sanırım takım değiştirmek... Ronaldo yaz başından beri yapmak istediği saçmalık yani. Benim gibi Manchester United taraftarlarını da çileden çıkardı tabii. Öncelikle şunu söyliyeyim 2004 yılına kadar çok büyük bir futbol fanatiğiydim. Fakat daha sonra gerek NBA'e merak salmam, gerekse okul şartları beni futboldan uzaklaştırdı. Taa ki 2006-2007 sezonunun ilk maçı olan Manchester United-Fulham maçını izleyene kadar... O gün anılarım depreşti ve eskisi gibi tutkulu bir şekilde futbol izlemeye başladım. O günden beridir de nerdeyse tüm United maçlarını izledim diyebilirim. Diyeceğim o ki Ronaldo'nun o gün yaptıkları beni o kadar etkiledi ki futbol tutkum yeniden alevlendi. Fakat Ronaldo'nun bu yaz yaptıkları taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekti. Kısaca Ronaldo davasını açıklamak istiyorum ben de...

21 Mayis 2008 günü kupa töreninden önce Ronaldo'nun saha kenarında o bozuk İngilizcesiyle "I'm gonna stay" demesi tüm United taraftarlarını rahatlatmıştı kuşkusuz. Fakat ondan sonra hiç bir açıklamasında kalacağına dair tek kelime etmedi. Önce "Kimseye söz vermedim; ne Real Madrid'e, ne Manchester'a" dedi. Daha sonra, Euro 2008'den elendikten sonra, Real Madrid'de forma giymenin kendisi için bir rüya olduğunu söyledi. Olaylar Fifa'ya gidecek kadar çirkinleşti. Peki bu davanın "suçlusu" kim? Öncelikle Ronaldo,sonra Real Madrid! Neden mi? Şöyle ki,Ronaldo hiç bir zaman çıkıp kesin olarak ne yapmak istediğini söylemedi. Açıklamalarının hepsi yarım yamalaktı. Bu yaptığı açıklamalar sayesinde de Marca gibi As gibi gazetelere de gün doğdu ve her gün Ronaldo'nun yaptığını iddia ettikleri açıklamaları yayınladılar; ortalığı alevlendirdiler. Kısacası gerek taraftarlara gerek çok şey borçlu olduğu United'a saygısızlık etti. Kimine göre de United'dan aldığı parayı arttırmak için böyle bir yolu seçti. Peki Madrid neden suçlu? Çünkü kontratı devam eden bir oyuncuyu her fırsatta almak istediklerine dair açıklamalar yaptılar. Bir klüp herhangi bir oyuncuyla ilgilenebilir, bu çok doğaldır. Fakat Madrid'in yaptığı etik değildir. Çünkü United her fırsatta Ronaldo'yu satmak istemediğini söyledi. Sir'ün yaptığı "Gerekirse yedekte oturur yine gidemez!" açıklaması bile yeterdi zaten. Ama Madrid anlamamakta ısrar etti ve gazetelere vs. her fırsatta alacaklarını, oyuncuyla anlaştıklarını açıkladılar.

Şimdiyse ne olacağı meçhul. Her ne kadar Ronaldo Madrid'in kendisi için bir "rüya" olduğunu söylese de; hala United'ın sözleşmeli oyuncusu. United "Satıyoruz ulan koyun paraları masaya" demediği sürece hiç bir yere gidemez. Kalırsa eski Ronaldo gibi oynayabilir mi? Bunu bilmek mümkün değil. Ama şu kesin ki bu yaz ki yaptıklarından sonra o özel 7 numarayı giyenler içinde en çok sevilen olma şansını kaybetti. Daha bu konuda yazacak çok şey var fakat aklıma o kadar çok şey geliyor ki; hangisini yazsam bilemiyorum.O yüzden şimdilik burda kesmek en iyisi sanırım... Ha bir de,Blatter sana n'oluyo kardeşim?

Hiç yorum yok: