2008/07/10

Wrong Time Wrong Place


Jerry Bruckheimer abuk subuk polisiye dizilerinin en güzel klişesidir; şimdi Sidwell'in transferini yazacakken aklıma geldi. Bentley gibi Arsenal futbol okulunundan çıkmış fakat kulüp büyük geldiğinden 11'de yer bulamamıştı ama dersini almamış olacak ki Reading'de geçen başarılı iki sezonun ardından yine Londra'nın yolunu tuttu. Londra'nın yolları taştan. O'Neill'in bu yazki ilk önemli transferi oldu, sağlık kontrolleri vs derken iki-üç günü bulacak imzayı atması. Liverpool'un Xabi'den gelen parayla alacağı Barry'nin yerine oynayacak. Barry devri kapanıyor Villa'da. Ama en azından Mellberg gibi bedavaya kaptırmayacaklar, 18 milyon sterlin gayet güzel bir para. Bu sene transferde dönen paraların ölçüsü yok; Deco 10 milyondan aşağı Chelsea'ye geliyor, Mourinho 35 milyona Quaresma'yı istiyor, Xabi ve Hleb aynı paraya gidiyor vs vs.

Yakın zamandaki diğer 'wrong time wrong place' olayı Darren Bent'e de değinmek lazım. Charlton'daki başarılı bir ilk sezon geçirmiş 10 küsür gol atmış, fakat talibi çıkmamıştı, küçük takımın büyük oyuncusu etiketi vardı o zamanlar. Hoş şu anda da bu etiketi pek atamadı. Sonra bir sezon daha oynayıp kanıtladı kendini ve teklifler gelmeye başladı ama paranın kokusu pek güzel gelmiş olsa gerek 15 milyon sterlin civarında bir paraya Tottenham'ı seçti. Onun Tottenham'ı seçmesi bir yana Tottenham onu niye seçti anlamak güç. Yıllar yılı forvetlerle iyi para yatırmış takım; Klinsmann'dır, Rebrov'dur, Iversen'dir çok adam geçti. Şu anda da hazır üç tane gayet güzel forvet varken bi dönem Eto'o pazarlıkları yapmışlardı. Bent bu sezon Berbatov-Keane'in arkasında bekledi; serbest kalana veya bir takım çıkıp da cömertçe para koyana kadar da öyle kalacak gibi gözüküyor.

Yazıyı İngiltere'den diğer transfer haberleriyle kapatayım. Robot adam Crouch'ı artık Portsmouth'ta izleyeceğiz. Graham Rix döneminden sonra ikinci ziyareti olacak. 1.70'lik Defoe ve 2.01'lik Crouch'la ligin en ilginç forvet ikilisine en büyük aday. Bir dönemin gol kralı Kevin Phillips Birmingham, Boateng de Hull yolunda. Boro'nun Schwarzer'dan sonra yolladığı bir diğer emektar oyuncusu. Evertonlı Andy Johnson Wigan'a çok yakın, İngiltere'nin en popüler hatunu Gemma Atkinson'ın herifi Marcus Bent'se Championship'de kalacak, Cardiff istiyor. Taksin amcanın da Ben Haim'e 5 milyonluk teklifi var; Sahar ve Avram amcasından sonra takımda kalan tek İsrailli kendisi.

Hiç yorum yok: