2008/07/13

Yapılası Transferler


Bu aralar anlatım bozuklukları moda memlekette. ÖSS sınavı demekten hoşlanan pek çok kişi var mesela, bir tane de biz yapalım; ilgi çekelim. x için y iyi olur, z t'ye bu kadar teklif varsa t'yi hemen satsın tadında bir yazı olacak bu. Offseason fantezileri de olabilir başlık şayet.

Emmanuel 'Mr. Eko' Adebayor'la başlamak lazım. Hikayesi pek orijinal değil; Afrika'da açlık-kıtlık içindeki çocukluktan sonra taşı toprağı altın Fransa'ya göç ediyor kendisi Ve tabii hemen beğenilip büyük takım altyapısına kazandırılıyor. Sonra tepetaklak. Monaco'daki sezonu 19 maçta 1 golle tamamlıyor. Kız arkadaşını dövüyor, adı sorunuluya, Darius Miles'a, Deshawn Stevensona'a çıkıyor. Wenger pek bir beğeniyor kendisini, gel bizim gazinoda çalmaya başla deyip Fransız ekibinin eline 8 milyon sterlin civarı bir parayı tutuşturuveriyor. Henry'nin arkasında geçen bir sezon sonrası 'bu çocuk bize yeter' diyen Wenger amcası Henry'i Katalunya'ya postalıyor. Ve Adebayor coşuyor, 30 küsür golle tamamlıyor ligi. İniş çıkışlarla dolu yaşamda tavana ulaşıyor en sonunda.

Adebayor'u pek beğenmem, Wenger'in transfer başarısını anlatmaktı şu yukarıdaki hikayede amacım. Bitmiş bir herifi şu an Barça'nın Milan'ın 20-30 milyon verdiği biri yapmak gerçekten inanılmaz :kaankural: Belki Drogba klasında olduğu veya o klasta olacağı düşünülüyor ama hiç sanmıyorum açıkçası. Şimdi şöyle bir durum var. Arsenal'i sahada ya batıran ya çıkaran mevkii orta saha; ne forvet ne de defans. Geçen sene gol yollarında sıkıldıkları 5-6 maçlık dönem koskoca şampiyonluğa mal oldu, bunun nedeni Rosicky'nin sakatlığı sonrası en sonunda beyaz bayrağı çeken orta sahaydı. Tempolu, sık ve çok pasa dayanan sistemleri hiç teklemese de 'o' pası verebilecek adam bulamadılar. Ve Adebayor da bu oyunda silindi gitti; yanında Eduardo yerine formsuz ve kendine güvensiz bir Van Pörsi de bulunca böyle oluyor işte. Diyeceğim o ki: Wenger, Adebayor'u Ronaldo'yu değişmem derken şizofrendim ayağına yatsın ve 30 milyonu basana bu adamı yollasın. Kendini bulmuş Van Pörsi; Adebayor kadar hızlı, Adebayor'dan teknik Walcott; sağlıklı Eduardo ve bir de Vela varken forvet yeterince kaliteli. Yine de illa adam alacaksa River'dan Falcao'yu alsın. Hem ona 8 milyon yetiyor.

Aslında o değil de, Galatasaray'ın 4-5-1 lik sisteminde acaba diyorum Crespo cl uğruna gelip bir sene oynar mı? Şu an free-agent; bunu da takımda mutlaka bilen biri vardır, yaşı pek büyük geldiğinden yedekte bekletiliyor olabilir. İlgilendiğini açıklamıyor artık adamlar, gördük işte Kewell'ı.

Geçenlerde; daha net olmak gerekirse sanıyorum 2 gün önce (netliğe bak haha) Everton'ın Mehmet Topal'ı istediği haberini okudum Daily Mail'de. Galatasaray için n'olur (gerçi Linderoth var daha), bir sene beklemeli mi kendi kanaati ama eğer hakkaten bu doğruysa ve dıdısının dıdısı, Polat başkan olur derse cevizli afyon lokumudur bu Topal için. Everton'ın orta sahası boş, Jagielka'yı saymazsak 4 oyuncu kaldı ortada oynayabilecek. Carsley de gitti, onun yerine Topal gelecek işte. Hani kötü başlangıç yapsa Tuncay gibi, yedeğe çekilmesi de zor. Dünyanın en iyi liginde, iki senedir 5. olan takımın ön liberosunda oynayacaksın. Bir kez daha geliyor: Gerçekten inanılmaz :kaankural:

Chelsea orta sahası pek bir kalabalık geldi Sikolariye. Malouda, Rayt-Filips, Sidwell düşünmüyorum dedi ve Sidwell'i O'Neill'a bıraktı. Malouda Chelsea'ye gelirken oldukça talented bir adam olarak bekleniyodu; Kalou canavar gibi oynayınca düzenli ilk 11 çıkamadı vs derken piyasası da geldiğine oranla düştü. Şöyle sol-açık eksiği bir takım 10 milyona kapatır gibi geliyor bana, Blackburn fazla ufak gelmezse çok güzel mesela. Rayt-Filips'e de en güzel takımı parladığı City olur ama yok böyle haberler, Taksin babaya biri fısıldasa da heyecana gelse keşke. Soldan Petrov, sağdan Filips, göbekten Elano.

Daha da aklıma gelmiyor şimdi. Hem güzel bir uyku nelere kadir, dimi ama?

Hiç yorum yok: